Gå til indhold


Patientrettigheder

Nedenfor kan du læse mere om dine rettigheder, som patient i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Du har ret til at få undersøgt og afklaret, hvad du fejler (ret til udredning), og det skal ske inden for 30 dage, fra vi har modtaget din henvisning.

 

Denne rettighed kan vi desværre ikke opfylde her i afdelingen eller på andre sygehuse i Region Syddanmark, men du har følgende muligheder:

 

Du kan holde fast i den tid, vi har givet dig.

> Du skal ikke gøre andet end at møde op til den tid, der står på side 1. Vær dog opmærksom på, at der kan være ting, du skal forberede dig på inden besøget på sygehuset. Se side 1.

 

Du kan evt. blive undersøgt på et privathospital. Denne rettighed hedder det udvidede frie sygehusvalg.

> Du kan ringe til psykiatriens patientvejleder på tlf. 76 63 10 98 for at høre om dine muligheder.

 

Du kan også vælge et andet offentligt sygehus i Danmark. Denne rettighed hedder det frie sygehusvalg, og den gælder for alle patienter. På mitsygehusvalg.dk kan du se ventetider på andre sygehuse.

> Du skal ringe til os, hvis du ønsker at blive undersøgt/behandlet på et andet sygehus, for så sender vi din henvisning videre.Telefonnummeret står i øverste højre hjørne på side 1.

 

Andet som er VÆRD AT VIDE

Det er Sundhedsloven, der giver dig rettigheder som patient. Du kan læse mere på rsyd.dk/patientrettigheder. Hvis du ikke har adgang til internettet, kan du ringe til os og få tilsendt pjecen Når du er henvist til sygehus, som fortæller mere om dine rettigheder. Telefonnummeret står i øverste højre hjørne på side 1.

 

Du har ret til at vide, hvor mange behandlinger vi foretager af den type, du venter på. Ring til os.Telefonnummeret står i øverste højre hjørne på side 1.

 

Du skal som hovedregel selv sørge for transport til sygehuset. Du kan dog af helbredsmæssige årsager være berettiget til transport, eller du kan være berettiget til tilskud til dine transportudgifter. Læs mere på rsyd.dk/patientrettigheder eller ring til os. Telefonnummeret står i øverste højre hjørne på side 1.

 

Vi indsamler forskellige relevante personoplysninger om dig, som er patient. Oplysningerne får vi f.eks. fra din praktiserende læge. Du har ret til at vide, hvordan vi indsamler og behandler oplysningerne. Læs mere på rsyd.dk/personoplysninger.

 

Du kan ringe til psykiatriens patientvejleder på tlf. 76 63 10 98, hvis du har brug for mere information om dine rettigheder, ventetid, frit sygehusvalg m.m. Bor du uden for Region Syddanmark, skal du kontakte Patientkontoret i din hjemregion.